В заповідній зоні Кам’янського з’явились нові мешканці – тайські поросята

В заповідній зоні Кам’янського з’явились нові мешканці – тайські поросята

Кілька родин в’єтнамських (тайських) поросят переправили через Дніпро на човні у зелену заповідну зону на кордоні з Кам’янським, що на Дніпропетровщині.

Захід відбувся в рамках соціальної програми підприємства ТОВ Фірма «Блок ЛТД» «Екологічне місто». Компанія придбала свинок та виростила їх до репродуктивного віку під наглядом ветеринара. Задля збагачення тваринного світу поросят випустили в заповідну зону для подальшого розмноження. За словами тваринників, незвичні нові мешканці легко пристосуються до місцевого середовища.

«Свинки добре переносять український клімат, витривалі до низьких температур, не вибагливі у їжі, харчуються коренеплодами, рослинами і листям. Ми придбали їх кілька місяців тому, дбали про них, спостерігали, як вони пристосовуються до наших кліматичних умов. Можу сказати, що їм тут комфортно», – каже начальник виробництва підприємства ТОВ Фірма «Блок ЛТД» Олексій Денисенко.

В’єтнамська вислобрюха (тайська) свиня відрізняється високою скоростиглістю, статевої зрілості свинки досягають у віці 4 місяців, кабани – в 6 місяців. Вони добре використовують пасовище, володіють високим імунітетом. Порода добре пристосовується, як до вологого спекотного клімату Південно-Східної Азії, так і до досить суворих зим центральної Європи і Канади.

Місто Кам’янське Дніпропетровської області є одним з найбільш забруднених населених пунктів в регіоні. Кілька разів місту збиралися привласнити статус зони екологічного лиха через велику кількість промислових підприємств, зокрема металургійного, хімічного, коксохімічного комплексу, які розташовані в межах міста. Саме тому ТОВ Фірма «Блок ЛТД» з 2018 року запустила програму соціальної відповідальності «Екологічне місто», спрямовану на поліпшення екологічної ситуації в регіоні, охорону і розвиток місцевої флори і фауни.

За словами керівника підприємства, корейського інвестора Чой Хо Джина, програма  спрямована на підтримку флори і фауни в одному з найбільш забруднених міст Дніпропетровщини – Кам’янське. Він також зазначив, що після того, як поросята потраплять в заповідну зону, підприємство буде стежити за тим, щоб вони були захищені від мисливців і браконьєрів.